logo
  • Acasa
  • Solutii sisteme wi-fi punct la punct

Solutii sisteme wi-fi punct la punct

          Pe fondul cresterii exponentiale a nevoii de interconectare, pentru a ramane un mediu de acces si transport date fiabil, tehnologia Wi-Fi a fost nevoita sa evolueze si sa tina pasul cu noile cerinte de stabilitate si viteza de transfer.

          Astazi, prin echipamentele radio foarte performante beneficiare ale progreselor majore din radiofrecventa, aceasta tehnologie a devenit suficient de matura incat sa poata oferi o alternativa eficienta la solutiile cablate.

          Cu o posibilitate de instalare rapida si cu raza de acoperire mare, topologiile de retea Wi-Fi pot constitui solutii extrem de flexibile si performante pentru toata gama de aplicatii care necesita o platforma de transport date.

          Solutiile pot acoperi intr-un raport pret/calitate excelent, de la cerintele cele mai simple, gen conexiuni punct la punct cu transfer de pana la 100Mbits intre doua imobile pe distanta de 1-2Km, pana la legaturi complexe si redundante de tip mesh de pana la 1Gbit rata de transfer, pe distante de pana la 15km.

           Mesh-urile wireless pot avea acoperire:

  • Metropolinata
  • Rurala
  • Regionala

          Echipamentele opereaza in frecventa libera de 5,8Ghz, conform specificatiilor standardelor IEEE 802.11 a/n, ETSI EN 301 893 V1.7.0 (2012-01) – sectiunea 4.4.2.1, Decizia CE 676/2002/EC, completata de Decizia CE 2005/513/EC si de 2005/513/EC – bazate pe standardul ETSI.

          Cateva aplicatii practice carora le poate deveni suport o platforma de transport date Wi-Fi:

  • Interconectare in banda larga ale cladirilor institutiilor. Practic, sediile institutiilor pot fi interconectate punct la punct, formand astfel o retea LAN de mari dimensiuni. Furnizarea de internet se va putea face dintr-un singur punct al retelei, reducand astfel si costurile cu abonamentele la internet din fiecare sediu in parte. Totodata, aceasta retea poate fi utilizata pentru folosirea unor solutii software de sisteme integrate ERP, integrare Active Directory, file sharing, iar pentru comunicatii centralizate se pot integra cu usurinta solutii VoIP.
  • Sisteme de supraveghere stradale. Reteaua Wi-Fi metropolitana poate fi o platforma de comunicatii pentru sistemele video stradale (intersectii, parcuri etc). Lipsa cablurilor poate constitui un avantaj major in estetica urbana.
  • Sisteme de comunicatii IP conexe. Orice aplicatie care foloseste ca mod de lucru adresarea IP: sisteme de semaforizare moderne, sisteme panouri afisaj mesaje de interes public, iluminat public automatizat etc.
Servicii asemanatoare