logo
 • Acasa
 • Servicii de Administrare si Mentenanta Retele IT

Servicii de Administrare si Mentenanta Retele IT

 Cu interventii prompte, cu mentenanta preventiva si beneficiind de serviciile complexe ale unei echipe tehnice specializata, incheierea unui contract de furnizare servicii IT se constituie intr-un avantaj major in fata angajarii unei singure persoane.

          Avantajele unui contract de furnizare servicii IT:

 • Interventii remote si telefonice nelimitate, incluse in costul abonamentului
 • Service si suport IT, depanare echipamente hardware si software
 • Audit securitate IT
 • Dosar si inventariere echipamente IT
 • Consultanta achizitii echipamente IT
 • Consultanta achizitie programe, aplicatii si licente
 • Gazduire site web simplu si adrese email (20 adrese email)
 • Disponibilitate posibila 24/7
 • Cadru foarte larg de competente in domeniul IT&C
 • Cheltuiala deductibila integral in contabilitate
 • Cost semnificativ redus in raport cu avantajele reale oferite

          Pentru a va forma o idee mai clara asupra avantajelor va propunem o analiza comparativa pe un caz real:

          Analiza comparativa intre oportunitatea angajarii unei persoane dedicate IT-ului si serviciile CamNetwork in baza unui contract de mentenanta IT. Obiectul studiului este o firma ce detine o retea de 20 calculatoare, 3 imprimante, server date, conexiune la internet, e-mail si o pagina web de prezentare.

Criteriu decizional Angajat IT Servicii IT CamNetwork
Expertiza tehnica (viteza si eficienta in rezolvarea problemelor) Cunostinte tehnice si experienta limitate la 1 persoana. Datorita domeniului vast este practic imposibil acoperirea tuturor nevoilor IT. Cunostinte virtual nelimitate prin multiplii angajati si consultanti; experienta practica si diversa acumulata la clientii existenti si in proiectele de anvergura pe care le-am desfasurat.
Viteza de reactie In general imediata, pentru problemele uzuale dar secventiala. Zile sau saptamani in cazul concediilor, zilelor libere, etc. Imediata pentru peste 90% din cazuri (prin acces de la distanta sau telefonic). In termenul specificat contractual pentru cazurile unde deplasarea la fata locului este oportuna.
Mobilitate si conectivitate Cunostinte si expertiza limitate la experienta personala Solutii complete de conectivitate si interoperabilitate de tip VPN, VLAN, solutii de acces mobil la resursele interne
Acces securizat la retea si documente Cunostinte si expertiza limitate la experienta personala Cunostinte vaste si expertiza in implementarea de solutii si politici de securitate
Cost serviciu Salariu + taxe + costuri regie = minim 1000 euro/luna < 500 euro/luna
Achizitii echipamente IT Cunostinte si expertiza limitate la experienta personala Acces la informatii, preturi preferentiale si o retea vasta de furnizori (de solutii si echipamente)
Hosting e-mail si site web Externalizare la un tert – costuri suplimentare, raspundere limitata Administrare server e-mail cu 20 casute e-mail + gazduire pagina web de prezentare simpla (Inclus in contractul de servicii)
Filtrare continut e-mail, Antispam si Antivirus Expertiza limitata; costuri suplimentare pentru achizitionarea solutiilor Expertiza in implementarea si administrarea solutiilor; fara costuri suplimentare (Incluse in contractul de servicii)